Bakslag

Satan vad arga vi är. Frustrationen är total.
Här kämpar man i vardagen och möts bara av otäckheter, slumpmässiga svinerier, groteska handlingar, orättfärdiga gärningar och ett nordiskt klimat.
Man blir illa behandlad, spottad på och utnyttjad i sin oskyldiga välvilja.
Men inte bryter vi ihop för det, vi reser oss igen och tar ett par försiktiga steg framåt.
Trevar i mörkret, försöker hitta strömbrytaren.
Det resulterar i en lista, en lista...

TopTen Bakslag:

10. Bara kallvatten i duschen
Du har precis varit ute och orientera eller något annat obskyrt, det enda du längtar efter är den varma duschen, men icke, för där har ettorna duschat i fem timmar och har fullkomligt utrotat var enda droppe varmvatten som en gång funnits.

9. Giljotinerad i spärrarna
'
Ropsten 8vagnar' Så kommer man ner en millisekund efter att dörrarna stängs utan armar och ben.
Nu för tiden kan man bara hoppa på i Rågsved och typ Svedmyra för där har dem fortfarande sånna där stålhjul.

8. Börsen rasar
Satan vad arga vi var när våra ericsson-aktier rasa.

7. Bli rullstolsbunden
Säkert kul i början. Åka runt i en stol på hjul, ha rullstolsrace och wheela för polarna. Sen tröttnar man.

6. Salt på chokladen
I lyckan när man blir bjuden på cholkad ur någons godispåse, fiskar man upp en saltig jävla, lakritsluktande, rommersk båge. Fy fan vad dåligt man mår då.

5. Bo i ett U-land
Det lär ju suga att bo i ett land där man inget har att äta och får hiv typ tre gånger om dan.

4. Glömt matsäck
Stora Skuggan, nådens år 1997, Kalcium inser att polarmackorna ligger kvar på köksbordet. Nån jävel frågar: "ska du ha mitt äpple?" "Nej, jag vill inte ha din jävla frukt!" Så var dagen förstörd.

3. Bussen kör förbi i Solna
I solna finns det en ensam liten kur mitt ute i nomansland, dit bussen kommer en gång i kvartalet. Där satt vi en gång och spånade på nya bloggar, tjugotre minuter kvar, hagelstorm. Vi satt ner för att inte sugas ut av undertrycket. Busschauffören ser oss, ler och gliiider sakta förbi. Vi övernattade där och fick köldskador på fingrarna.

2. Rulltrappan är felanmäld
Det finns en rulltrappa som det vilar en förbannelse över, där små barn kläms ihjäl en gång vart trettiofjärde år, då den FAKTISKT rullar, annars står den bara stilla och man får mjölksyra upp i underarmarna när man ska bestiga fanskapet. Gullmars, tvärbaneperrongen.

1. Inse att vi bara har nio TopTen Bakslag

OBS! Höstlovsspecial/Bonustävling: Berätta om ditt finaste höstlovsbakslag, vinnaren får FEM smultron i nästa blogg och en TopTen-nyckelring på posten.

//Kalcium & Andysilent

Kommentarer
Postat av: toss.

Jag hatar den där jävla rulltrappan. Varför tar man aldrig hissen istället? Hrm. Bästa punkten i alla fall!

Postat av: Mandy

jo, jag har länge känt att om jag ska dö ung, kommer det att ske i just den trappan... typ en lunchrast när man är påväg till chutney för att käka grässoppa...

2006-10-26 @ 20:46:26
Postat av: Zarah

Andy, Herman, jag måste nästan bokmärke-isera den här sidan. Top Ten Bakslag =

2006-10-26 @ 21:04:43
Postat av: Xantos

Bästa hittills!!!!

2006-10-26 @ 21:44:57
Postat av: LqR

Bidrag till tävlingen:
"Alla naturare och människor som har försökt umgås med naturare vet att Formelsamlingen har en speciellt upphöjd plats. Det är nästan, men inte riktigt, så att den får en egen sidenkudde att ligga på när den inte är omsorgsfullt nedstoppad i ryggsäcken. Anledningen till det är att man helt enkelt GÖR proven med den. Glöm hjärnan, bara du vet vilken sida du ska titta på för att hitta den där funktionen så är det löst. Hur det nu var så var det ett Stort Matteprov på intågande och jag åkte till skolan ett bra tag tidigare för att hinna kopiera upp relevanta delar av min formelsamling åt en klasskamrat som har råkat förlägga sin. Problemet var bara att skrivaren hade fått totalfnatt eftersom någon mindre begåvad existens hade köat upp text motsvarande halva nationalencyklopedin i kopiatorn. Resultatet blir att den glatt tuggar i sig mitt kopieringskort och börjar skriva ut, utan att jag ens har rört startknappen, samtidigt som mina markeringar raskt försvinner. Efter sju sorger och åtta besvikelser så lyckas vi, på något sätt, få skrivaren/kopiatorn att sluta skriva ut så att jag kan kopiera formelsamlingen till slut. Och så springa springa SPRINGA till provet. Och så sätta sig ner. Och där i fönstret ligger den försvunna formelsamlingen och har legat där i en vecka."

2006-10-26 @ 23:20:38
Postat av: Nadia

Glömt matsäck förtjänade första plats! Vet exakt hur det är. Lovar.

2006-10-27 @ 10:52:42
URL: http://babysealbreath.blogg.se
Postat av: Annakajsa

höstlovsbakslag:
Man tänker "fan va kul med mskerad" och spökar ut som fan och blir den läskigaste zombien i hela världen med inälvorna utanför och allt. sen kommer man till halloween-partyt och märker att den värsta utklädnanden någona annan på hela festen har är en häxhatt vilket är så jävla ute.

2006-10-27 @ 15:19:49
Postat av: Herman

bara så att alla vet, idag fungerade rulltrappan på gullmars. Vi tror att nån på connex läst listan och sedan åtgärdat problemet.

2006-10-27 @ 15:30:48
Postat av: Herr. Krullhår

Hmmm, hmm, ettan räknas väl som ett bakslag? Och då har ni ju tio. Det betyder att ni inte har nio som ni skrev utan tio bakslag och då har ni ju tio bakslag och inte nio...eller? Det var nått som inte stämde med det här... Ses på måndag Kalcium?

2006-10-27 @ 18:10:15
URL: http://www.c700.com
Postat av: Herr. Krullhår

Hmm ett bidrag till tävlingen? :
Inse att man har glömt gympa kläderna och den blöta hadduken i skolan över lovet och har gympa på månda... Jag kom just på det.... Dom lär ju inte va fräsha direkt >.

2006-10-27 @ 18:12:15
URL: http://www.c700.com
Postat av: Sonja

älska denhär bloggen! den överstiger nästan hermans radiohörna :P

2006-10-27 @ 20:02:36
Postat av: LqR

@ mr.krull-troll: Jag har varit med och KLIPPT upp skåp där det har glömts både gympakläder och bullar från hemkunskapen- över sommarlovet. DE var inte fräscha direkt.

2006-10-27 @ 21:23:25
Postat av: nadja

"en saltig jävla, lakritsluktande, rommersk båge".
det är de där äckliga dödskallarna som förstör allt. och ännu värre är det när godiset har legat ett tag, för då klibbar lakritsen ihop sig med det goda.
usch.

2006-10-28 @ 19:37:59
URL: http://www.celui-ci.blogspot.com
Postat av: Andy

Shit, vi har tva bidrag till tavlingen! bra jobbat! det kommar att bli en svar duell och jag och kalcium kommer att fa handerna fulla! bara sa ni vet sa ar jag i England och Promotar bloggen och Kalcium ar i Paris och gor samma sak, sa vi har hostlovsuppehall. ses nasta mandag eller sa, och da javlar, da kommer en killer.
Puss pa er alla!

2006-10-29 @ 11:28:04
Postat av: linus

jag glömde matsäck till skolan en gång.

2006-10-29 @ 11:30:18
Postat av: Herr. Krullhår

Hehehehe sonja, jag vet inte om något slår hermans radiohörna... x) Eller stickan i stjärten XD hahahahaha

2006-10-29 @ 11:39:16
URL: http://www.c700.com
Postat av: Sonja

nej, det är sant...de är i en klass för sig :D, notera, jag sa NÄSTAN :P.

2006-10-29 @ 22:08:31
Postat av: Hemlis

Okej.. här kommer er etta, den är inte från lovet men ändå: Efter ett super pass orientering med PsykoBjörn på värmdö gymnasium. Man är helt jävla dränkt i svett och man börjar slafsa av sig kläderna i omklädningsrummet. Kallingarna sist som liksom klibbar mot huden och så in i duschen. Kommer ut igen glad (inte svettig) och ska börja klä på sig igen för att kemilektion analkar... men.. var är de rena kalsongerna? Är man inte en grönsak så vet man hur det slutade. Japp, en hel kemilektion comando för att sedan löpa till globen och inhanda ett par underkläder.

2006-10-29 @ 23:13:09
Postat av: Andy in London

OH MY GOD! 3 bidrag till tavlingen! det kommer att bli ett otrolig upplop! pannan i djupa vack, men topten nyckelring pa posten och fem smultron och omnamnalse i nasta blogg, ojojoj, priserna ar hoga!

2006-10-30 @ 00:23:56
Postat av: eeh...

Fetaste bakslaget någonsin... Du vaknar lite småbakis efter en röjig kväll på någon jättesvettig klubb, träningsverken efter allt dansande håller på att ta död på dig... Du öppnar sakta kylskåpet och ser den stå där, den vackra och eftertraktade äppeljuicekartongen, för en stund glömmer du hur kasst du mår, och tar snabbt som fan tag i den fina kartongen för att ta för dig av den nektar som döljer sig inuti den.... Men inte förens du fört kartongen till din mun och nästan kan känna den ljuva drycken mot din tunga märker du att den är tom, någon jävel har ställt in en tom jävla juicekartong.

2006-10-30 @ 00:44:03
Postat av: Mejjad

Nu börjar man nästan längta tillbaka till Sthlm. Gullmars rulltrappor, giljotinerna... ja jävlar.
Grym blogg. :) Ska lätt följas. ^^

2006-10-30 @ 03:00:40
Postat av: Herman in paris snart

som ni säkert märkt är det höstlovsupphåll, vi har åkt till olika delar av världen för att söka inspiration. Vi kommmer igång i slutet av veckan eller början på nästa.

2006-10-30 @ 23:19:07
Postat av: Andy

Ja, jag menar, att vi har sa vidrigt daliga tittarsiffror beror enbart pa att vi har hostlovsuppehall..... men efter lovet sa kommer en killer och nagon av vara tavlande kommer att vinna fem smultron, ett omnamnande och en nyckelring pa posten. ha det fint alsklingar!

2006-11-01 @ 01:14:55
Postat av: hannabananamontana

äh dte var ju ändå inget jag inte redan hade läst :P

varför blev jag ihitdragen med massa skuldkänslor för -.-

höstlovsbakslag:
står och fryser på busshållsplatsen, med dyblöta gympaskor. man precis varit hos käre farmor. Bussen som ska komma 17.25 kommer aldrig... "aja. kanske precis missa den" klockan närmar sig 17.35... två bussar har passerat åt andra hållet. klockan blir 40. kommer bussjäveln? NEJ! MAN ÄR FUCKING FAST PÅ EKERÖ OCH TVÅ BUSSJÄVLAR TILL ÅKER ÅT ANDRA HÅLLET! och under hela tiden man stått och väntat sitter två fjortisbrudar. varpå ena säger ungefär var tredje minut: "ÅÅÅåååÅÅh! JaG vILl rInGA mYgGAn!!" Han är så söt, blablaba... klockan fucking 53 kommer bussen!

...så mycket för att komma var tionde minut.

2006-11-02 @ 03:31:40
URL: http://mshonung.blogg.se
Postat av: hannabananamontana

vet iofs om det räknas som ett bakslag. (kändes som ett om inte annat när bussen bara [rejsade]förbi... några minuter senare kom dock en buss som stanna)

2006-11-02 @ 03:39:06
URL: http://mshonung.blogg.se
Postat av: Moa

Haha, underbart bittert!

2006-11-03 @ 14:58:03
URL: http://calendargirl.blogg.se
Postat av: Hampus

Haha, ja väldigt cyniskt. Lite rocky över det känns det som. Ett jävligt jobbigt bakslag är ju att ha glömt nycklarna efter en lång jobbig skoldag, speciellt för mig som bor typ två mil från bussen. Inte kul!

2006-11-04 @ 13:02:43
Postat av: Hampus

Jag tycker att ett ganska tufft bakslag skulle varit ifall en kärnkraft-reaktor havererade och vi alla fick flytta till Mongoliet. Jag tror inte ens man får någon försäkring, man får bara dra.

2006-11-04 @ 13:16:15
Postat av: Hanna

Det värsta bakslaget of all time är mens. Det är ett faktum, 50 % av jordens befolking har haft det, kommer har det, eller det värsta av allt har det just nu.

2006-11-05 @ 22:26:56
Postat av: TopTen redaktionen

vi glömde mens, Fast det är att "det är så jobbigt att ha mensvärk" är nog bara en myt. En lögn helt enkelt. Det som inte dödar dig stärker dig eller nåt...

2006-11-05 @ 23:27:32
Postat av: hannabananamontana

jävligt sant...
värst är dock mens när man definitivt inte vill ha det. typ.. på semestern. och man måste sticka ut mitt i natten och köpa mensskydd för att man inte tagit med sig det. -.-

eller...
Man är i skolan. Man har två-tre timmar fysiska övningar på teaterlektioen, magen kurrar på svenska lektionen. Du rusar till matsalen och upptäcker... Du har glömt ditt matkort. -.-
Nästa dag...
Du har gympa efter lunch och det är längsta dagen på hela veckan... du gräver i väskan.. och du har fortfarande inte matkortet med dig.

2006-11-05 @ 23:30:09
URL: http://mshonung.blogg.se
Postat av: Herr. Krullhår

Jag vet bäst bakslaget(eller sämsta beroende på hur man tolkar det) Skolan!
Say no more

2006-11-06 @ 15:52:53
URL: http://www.c700.com
Postat av: Herr. Krullhår

Usch och fy... Gympa lektionen avklarad. Inte nog med att jag glömt gympakläderna i skolan över lovet som legat och jäst i en vecka... Vi hade Beep test också! Uuuh jag som hade gått runt och knarkat halstabletter hela helgen blir nu tvingad att springa så mycket jag orkar,så länge jag orkar bara för att bevisa att min kondition suger. Och vals på onsdag, Yoppie! >:/

2006-11-06 @ 15:59:39
URL: http://www.c700.com
Postat av: hannabananamontana

Till topten-redaktionen:
Om ni är rädda om ert liv skulle jag inte säga så till en kvinna som faktiskt har sin mensvärk under tiden. Och antagligen inte till en kvinna som föder barn... (hur ska jag kunna veta säkert liksom?)

2006-11-07 @ 03:02:04
URL: http://mshonung.blogg.se
Postat av: Millpill

Hahah fan vilken skön blogg, rulltrappan vid gullmars förtjänar en stark etta plats, jag är ledsen, det är ju verkligen det VÄRSTA som finns!

/värmdö gymnasie unge och ständigt frustrerad rulltrappeåkare

2006-12-02 @ 00:24:52
URL: http://holmenkollen.blogg.se
Postat av: Millpill

Hahah fan vilken skön blogg, rulltrappan vid gullmars förtjänar en stark etta plats, jag är ledsen, det är ju verkligen det VÄRSTA som finns!

/värmdö gymnasie unge och ständigt frustrerad rulltrappeåkare

2006-12-02 @ 00:29:22
URL: http://holmenkollen.blogg.se
Postat av: Millpill

Hahah fan vilken skön blogg, rulltrappan vid gullmars förtjänar en stark etta plats, jag är ledsen, det är ju verkligen det VÄRSTA som finns!

/värmdö gymnasie unge och ständigt frustrerad rulltrappeåkare

2006-12-02 @ 00:29:29
URL: http://holmenkollen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback